onsdag, december 10, 2008

GR Skolbiblioteksnätverk


Boel. Presentation av biblioteket, vill bygga ut barn- och ungdomsdelen. Är anställd av Kultur och fritid - inte av skolorna.
Har öppet 9-12. Servar ett antal skolor. Norra Tjörn. Långekärr, Kållekärr, Häggvalls hage.
Emma-Karin, arbetar på Södra Tjörn. Anställd av skolan som bibliotekarie. Inga skolor på öarna. Klädesholmen har en skola. 15 timmar på en högstadieskola och 5 timmar på låg- och mellanstadieskolorna. Barnbibliotekarie i Skärhamn.
Skolbibliotek i lärarutbildningen. Ann Boglind. Tar upp det som en naturlig del. Finns också en VFU-uppgift. I litteraturkurserna har studenterna ibland fått en specifik biblioteksuppgift. Pågår en stor utredning gällande IT i lärarutbildningen. Mest troligt kommer det att komma in nya delar om informationssökning i utbildningen. Omorganisation inom VFU - fasta praxisseminarier. Ett förslag är att ett borde handla om skolbibliotek och informationssökning. Nu väntar man i första hand på beslut om nya förslaget till lärarutbildning. Alla remissvaren är arkiverade i väntan på det nya. Diskussion om att det borde finnas en obligatorisk uppgift kring tex skolbibliotek och/eller informationssökning. Det ska finnas en länk där man kan ge olika uppdrag. http://www.xjobb.nu/ Studenterna letar på den sidan efter olika ämnen för sina uppsatser. Där skulle man ha möjlighet att få undersökningar kring till exempel skolbibliotek.

Inga kommentarer: