torsdag, december 06, 2007

KN-ansvariga – mina anteckningar

Upphandling nytt IT-stöd i skolan. Fortfarande är det inte klart vem/vilka som ska leverera. Än så länge kvarstår leverans till 1 augusti. Sista slutleverans 1/1 2009. De första som kommer in ifrån verksamheten kommer antagligen in ngn gång under hösten.

Införande av nytt IT-stöd i skolan. Hjärntorget – ny blogg och arbetsnamnet på införandet. http://hjarntorget.blogspot.com I bloggen kommer man kunna följa arbetet och det är också bra om man där skriver sina kommentarer och tankar. Dags att man ute i verksamheten ser över sin organisation. Stefan har träffat alla i stadsdelarna. 18 december klockan 12.30 är det möte, start med lunch. Även stadsdelarnas informatörer bör vara inblandade i införandearbetet. Rent praktiskt, var finns datorn, när ska man närvarorapportera, direkt efter lektionen, innan dagen är slut… hur hanterar vi föräldrareaktionerna, tex när lärare inte rapporterat… Det kommer att krävas en förberedelse för hur vi gör när föräldrarna släpps på, b la juridiskt.

Domino Web Access, Windows Vista. KN-mailen bygger på version 6. Där fungerar det inte att svara på mail. Notes är version 7. Går inte att svara på mail med bilder i. Kunskapsnätet fungerar helt i Modzilla Firefox.

Novaschem, man måste ha version sp 4 (enskilda datorer som inte är med i systemet) Man kan ha en version även hemma. Vi har också avtal på databasen. 2008 kommer Novaschem som en webbklient.

Betygsregistrering I gbg3000 finns det ingen möjlighet att sätta betygen hemma. Det måste lösas på en pedagogisk eller administrativ gbg3000-dator.

KN-reg: tillgänglighet, riktighet och sekretess. Ur sekretess-synpunkt kan man egentligen inte ha en sådan lösning som vi har nu gällande lösenord. Mest troligt kommer nuvarande lösning att försvinna med KN!

Support: varför får bara två personer skicka in frågor till Intraservice? Vi ska vara ett filter så att inte alla frågor går dit.

Gbg3000 införande: från våren kommer alla att ha en Lotus-adress. Alla kommer att läggas upp som fullvärdiga Notesanvändare. Alla kommer dock inte att ha en Notesklient. Under 2007 kommer alla att ha 2 e-postadresser. Efter 2007 kommer ingen att ha Kunskapsnätsadressen. Det finns ingen budget för konvertering av KN till det nya.

Skolhälsovården, dokumentationen kring elever, registrering av skyddad identitet. Höga sekretesskrav. Nytt IT-system upphandlas.

Gruppkonton eller inte gruppkonton? Desktopgruppen bör diskutera kring användarnamn och lösenord.

Nästa möte 21 februari 9-11.30 och onsdag 9 april 9-11.30

Inga kommentarer: