tisdag, november 27, 2007

Espresso

Sitter på information om Espresso på Hotell Kusten (se bild nedan). Det finns både en svensk och en engelsk version. Det finns ganska korta filmer om olika ämnen. Filmer går att spara ner lokalt på den egna datorn. Om en skola abonnerar på espresso så har man rätt att använda materialet och spara ner det. Man får lov att redigera i materialet och spara det, men endast för eget bruk, inte för publicering. Det finns drygt 4500 filmer i den svenska varianten. Espresso utökas och växer varje vecka.

Den engelska är mycket större än den svenska. Ca 20 % av den engelska är översatt till den svenska. Sedan i september görs material som är unikt för den svenska versionen.

Det finns möjlighet att gå direkt ifrån den svenska versionen till den engelska och läsa samma sak där. Programmet innehåller ingen "loggningsfunktion", vilket innebär att ingenting behöver sparas på den enskilda datorn.

Espresso fungerar ihop med gbg3000. Den kräver senaste versionen av Flash Player.

Genom ett verktyg som heter Vägvisaren kan man lägg en "snitzlad bana" som xml-fil för att ha en färdigplanerad rutt genom materialet.

Nu är det fika!

Inga kommentarer: